Събития и дейности през 2020 г.

Представяме ви събитията, дейностите и активностите за 2020 г.  на образователна инициатива „Космическо училище“. Те имат образователен характер и целят да популяризират географските информационни системи и технологии, спътникови системи за наблюдение на Земята и космически изследвания и да обогатят знанията на учениците от средните училища в  тези перспективни области.

Изложба „Столици“ – Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

Изложба „Столици“ Първа английска гимназия

Изложба „Столици“ – Национална природо-математическа гимназия

Честит Международен ден на авиацията и космонавтиката – 12 април 2020 г. и 59 години от полета на Юрий Гагарин, първият човек полетял в Космоса!

50 години Ден на Земята!
На 22 април отбелязваме Деня на Земята вече 50 години. Мотото за 50-годишнината на Деня на Земята е „Действия срещу изменението на климата – огромно предизвикателство на нашето съвремие“
Повече

Публичен семинар в гр. Бургас
На 4 септември 2020 година се проведе публичен информационен семинар, представящ космическите технологии и изследвания за наблюдение на Земята и тяхното приложение в образованието. Домакин на събитието беше иновативното основно училище “Александър Георгиев-Коджакафалията”.

Образователен семинар „Сателитите подобряват живота ни“ се проведе на 9 октомври 2020 г. в рамките на Световната седмица на Космоса. Събитието беше изцяло онлайн като в него се включиха ученици и учители от близо 50 училища от цялата страна.