Световен ГИС ден 2017

Световен ден на географските информационни системи 2017

На 15-ти ноември за 19-та поредна година България отбеляза Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), като SCGIS Chapter Bulgaria беше официален партньор на престижния ГИС форум, който се състоя на 15.11.2017г., от 9:00ч. в София Хотел Балкан.

По традиция в рамките на събитието се проведе конференция, на която водещи български и международни експерти представиха световните тенденции, успешни практики и проекти в областта на географските информационни технологии. Участниците в конференцията имаха възможност да обменят опит и идеи с колеги от различни организации и да открият продукти и решения, които да им помогнат да работят по-бързо, лесно и ефективно.

Географските информационни системи намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество. Мощните ГИС инструменти в комбинация с лесните за разбиране карти и богатите възможности за пространствени анализи, подпомагат експерти от различни сфери в постигането на по-устойчиво и прозрачно управление, по-ефективно сътрудничество и взимане на информирани решения. Пространственият контекст, анализи и карти са от ключово значение в множество области  като екология, сигурност, териториално планиране и развитие, инженерна инфраструктура, образование и много други.