Семинар - 31 март 2021 (онлайн)

На 31 март 2021 г. се проведе онлайн семинар, на който бе представена част от учебната програма за профилирана подготовка по география и икономика за 12 клас - модул 6, в частта свързана с геопространствените технологии и дистанционните изследвания.

Образователен семинар „Възстановете нашата Земя“

На 22 април 2021 г. по случай Деня на Земята се проведе онлайн образователен семинар за ученици и учители на тема „Възстановете нашата Земя“. Специален гост-лектор на събитието бе един от водещите и световно известни учени в геоморфологията и географията – проф. Андрю Гуди (Andrew Goudie), почетен професор по география в Оксфордския университет. Проф. Гуди е изтъкнат географ, притежател на редица престижни научни награди, автор на много книги и над двеста научни статии. Проф. Гуди представи лекция на тема "Ландшафтите през Антропоцена" (Landscapes in the Anthropocene).

Ученическа конференция „Моята география в дигиталния век“

На 17 декември 2021 г. (петък) се проведе онлайн първата ученическа конференция „Моята география в дигиталния век“, организирана от образователна инициатива „Космическо училище“. Конференцията беше посветена на знанията по съвременна география и свързаните с нея дигитални технологии днес.

Виртуална изложба "Космически изследвания в карти"

Авторската изложба "Космически изследвания в карти ", представяща разработки на гл. ас. д-р Стефан Стаменов и доц. д-р Ваня Стаменова от Института за космически изследвания и технологии - БАН (ИКИТ БАН) се проведе в рамките на Световната седмица на Космоса, 4-10 октомври, като изложбата вече е постоянна и може да бъде разгледана на сайта на Космическо училище - https://exhibition.spaceschoolbg.eu/

Пети ГИС ден за образование

На 19 ноември 2021 г. се проведе онлайн петият ГИС ден за образование, организиран от образователна инициатива Космическо училище по повод световния ден на географските информационни системи (ГИС), в партньорство с ЕСРИ България.

Коледна и новогодишна картна галерия

По случай коледните и новогодишни празници екипът на Космическо училище, гл. ас. д-р Стефан Стаменов и доц. д-р Ваня Стаменова, представят виртуална изложба на карти на коледна и новогодишна тематика - https://christmasnewyearmapsgis.eu/