Tворческа работилница „Космическата индустрия и нейното бъдеще 2030 с фокус на тематиката за Луната и Марс“

Tворческа работилница „Космическата индустрия и нейното бъдеще 2030 с фокус на тематиката за Луната и Марс“

Заповядайте на творческите работилници, организирани от д-р Стефан Стаменов и доц. д-р Ваня Стаменова, учени от Института за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките (ИКИТ-БАН) и основатели и координатори на образователната инициатива Космическо училище. Творческите работилници са предназначени за деца 5-7 клас. Желаещите да участват трябва да представят свои идеи и визия относно проучването и евентуална колонизация на Луната и Марс.
Целта на тези работилници е да се развие креативното мислене за тези от вас, които имат интерес към темата и всеки участник да предложи своя идея и да се организира дискусия между участниците, като подготовка за бъдещи умения за екипна работа. Тъй като това е творческа работилница не се очаква вашите проекти да бъдат технически изрядни и технологично реалистични.
Желаещите да участват трябва да попълнят регистрационна форма на следния линк:
Творческите работилници ще се проведат онлайн на 12.07.2023, 19.07.2023 и 26.07.2023 г. като всеки участник при регистрацията трябва да избере и посочи датата на която иска да участва. Продължителност на творческата работилница е 3 астрономически часа от 11:00 до 14:00. До регистрираните участници ще бъдат изпратени линкове за участие денят преди съответната творческа работилница.

Подготвените проекти състоящи се от текстова и графична част ще бъдат публикувани на сайта на Космическо училище. Формата е свободен и трябва да бъде в рамките на не повече от 2-3 страници. Задължително е да има имената на участника, клас, училище и населено място. 

See less